Technieken

Meer informatie over de verschillende technieken die ik gebruik:

Bamboe Massage

Een bamboemassage is een massage gegeven met bamboestokken van verschillende afmetingen, in combinatie met massage door armen en handen. Het gebruik van de bamboestokken maakt de massage niet alleen voor mij als masseur minder zwaar voor de handen. Voor de ontvanger werkt de natuurlijke energie door de unieke eigenschappen van bamboe diep door in je huid, fascia en spieren waardoor je in een diepe ontspanning komt.

De bamboemassage is bij ons een vrij een nieuwe vorm van massage en steeds meer te vinden in Nederland. Het is echter een massage met oeroude Chinese uitgangspunten en levensopvattingen en is gebaseerd op de 5 elementen hout, vuur, aarde, metaal en water. Volgens de Chinese levensopvattingen kunnen alle natuurlijke verschijnselen in deze vijf elementen worden ingedeeld. 

De bamboe massage is ontspannend, maar ook stimulerend als je energie en kracht nodig hebt. Het zal helpen om toxines (giftige stoffen) af te voeren en een slechte bloedsomloop te verbeteren, maar ook om krampen en Triggerpoints te verlichten. 
De massage werkt tegen vermoeidheid en stress en het lichaam is na de massage in een betere conditie. 

Door middel van bamboestaven worden de zenuwuiteinden in je huid en de oppervlakkige spieren geprikkeld. De bloedsomloop komt op gang, wat zorgt voor meer zuurstof en voedsel voor de cellen. Een natuurlijke ‘high’ is het resultaat. 
Bamboestaven worden gebruikt als hulpmiddelen om een volledige lichaamsmassage te geven, die als verlengstuk van handen, voorarmen en ellebogen worden gebruikt. Hierdoor kan er met deze massage dieper gewerkt worden en zal deze massage meer effect hebben.
Twee van de belangrijkste eigenschappen voor deze massage zijn Piezo- en Pyro-elektriciteit. Piezo-elektriciteit wordt geactiveerd door druk, Pyro-elektriciteit door warmte. Omdat er met behulp van de stokken dieper doorgedrongen kan worden in de weefsels, worden deze twee eigenschappen geactiveerd en verwarmd. 
De bamboe massage kan licht zijn of met veel druk, ritmisch of rustig. 

Bij bamboe massage wordt gebruik gemaakt van bamboestokken van verschillende afmetingen, lang en kort, dik en dun. Deze worden speciaal voor deze massage gemaakt om er op een unieke manier mee te kunnen werken.
Bamboe bevat kiezelzuur, wat hetzelfde element is dat kwarts tot kristal maakt en heeft dus dezelfde eigenschappen. Bamboe helpt in het overbrengen van energie en het stimuleert het zelfhelende proces in het lichaam. Bamboe is hard, recht, sterk, flexibel, licht en verdeelt gemakkelijk. Bij de massage worden de bamboestokken vaak verwarmd en gebruikt in combinatie met verschillende soorten massageolie, zodat het beter over het lichaam glijdt. Er wordt hierbij meestal gebruik gemaakt van essentiële oliën.  De massage heeft een diepe, ontspannende werking en is zeer effectief bij triggerpoints en verkrampte spieren.

De bamboemassage integreer ik in de sport- of ontspanningsmassage.

 

(Informatiebron massagekeuze.nl)


Handsfree Massage

Bij de handsfree massage heb ik geleerd een complete lichaamsmassage te geven met een redelijk stevige aanpak, zonder dat je ik veel kracht hoef te zetten. Bij handsfree massage masseer je grotendeels met je onderarm in combinatie met diepte massage waarbij je gebruik maakt van je elleboog.

Door gebruik van de onderarmen voelt de massage vol, stevig en compleet aan, wat wil zeggen dat er veel weefsel tegelijk wordt aangepakt. Tegelijkertijd voelen de grepen ook zacht en vriendelijk aan. Bij het masseren met de elleboog worden vast zittende spieren behandeld. Dit kan soms even gevoelig zijn, maar geeft vaak direct verlichting.

Hansfree massage is een techniek die ik in vele massages integreer.


Guasha

Guasha betekent het schrapen van de huid en is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. 

Guasha is te gebruiken bij het behandelen van klachten over het gehele lichaam, maar kan ook specifiek ingezet worden voor een ontspannende gezichtsmassage.

Guasha activeert via de meridianen de energiestroom en stimuleert de bloedsomloop. Na het schrapen wordt vaak direct verlichting van de klachten waargenomen.

Ik integreer de Guasha behandeling in de sportmassage bij klachtbehandeling daar waar een dieptewerking nodig is.  Je huid kan op de plekken waar Guasha wordt toegepast rood verkleuren.  Dit wijst op een blokkade. Deze verkleuring verdwijnt binnen enkele dagen. 

Gezichtsmassage

De gezichtsmassage is als een op zichzelf staande massage te reserveren of als onderdeel van een ontspanning massage. Het helpt bij hoofdpijn en migraine, vermindert stress en  verbetert de concentratie.

Bij de Guasha gezichtsmassage worden de Guasha technieken specifiek ingezet op het hoofd, gezicht, nek en decolleté om de huid op een natuurlijke manier stralend en jong te houden. De huid wordt met een jade of rozenkwarts steen zachtjes behandeld. Er wordt over de huid gegleden met zachte strijkingen. Hier zullen nooit verkleuringen zichtbaar zijn!

Een Guasha behandeling op het gezicht is behalve een verwennerij voor de huid door de zachte technieken ook zeer ontspannend. Het maakt dat je helemaal tot rust komt en je de gezichtsspieren ontspant. Het werkt ook dieper door: de doorbloeding en lymfe-circulatie van het gezicht te verbetert en de aanmaak van collageen en nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd. Het bindweefsel wordt steviger, het verbetert de doorbloeding, je krijgt een gezonde uitstraling en een gladde huid. Het kan bij regelmatig behandelen zelfs rimpels, wallen onder de ogen en fijne lijntjes verminderen!

Een  gezichtsbehandeling kan los gereserveerd worden en duurt 45 minuten.


Triggerpiont therapie

Een triggerpoint is een  spierknoop, een makkelijk te irriteren en hevig pijnlijke plek in een strakke streng spierweefsel, die niet meer vanzelf kan ontspannen. De toevoer van zuurstof en voedingsstoffen blokkeert en afvalstoffen kunnen niet meer weg. De spier wordt korter en slechter doorbloed en de spierkracht neemt af. Er ontstaat een pijnlijk drukpunt. 

In de omgeving van een triggerpoint nemen andere spieren de taken over, die vervolgens ook weer triggerpoints gaan ontwikkelen en zo ontstaat er niet alleen rondom de spierknoop pijn, maar vaak ook elders.

Zo kan bijvoorbeeld een triggerpoint in de nek leiden tot flinke hoofdpijn en een triggerpoint in de schouder tot klachten in de gehele arm.

Een triggerpoint kan variëren in grootte van een erwt tot zelfs cm's in doorsnede. Ze komen overal in het lichaam voor.

Triggerpoints ontstaan onder invloed van vele factoren zoals stress, herhaalde beweging, te weinig beweging, verkeerde houding, overbelasting etc. Zo is beeldschermwerk een grote veroorzaker van triggerpoints.

Triggerpoint therapie is géén massage, maar is een doeltreffende methode bij klachtbehandeling. 

Samen met de jou gaat ik op zoek naar de pijnlijke plek en daar wordt het triggerpoint / worden de triggerpoints opgespoord.

Een triggerpoint behandeling is zeker niet pijnvrij, het kan zelfs behoorlijk pijnlijk zijn.

Door het triggerpoint te behandelen kan de spier zich langzaam weer ontspannen en herstellen waardoor de klachten zullen afnemen 

Triggerpoint therapie integreer ik indien nodig in de sportmassage.

PSOAS release


PSOAS release en massage is een intensieve techniek met grote effect. klik hier voor meer informatie.