Reiki Usui

Wat is Reiki?

Reiki is een alternatieve geneeswijze, waarbij gebruik wordt gemaakt van de energie om ons heen. Rei  = universeel en Ki  =levensenergie.

Oftewel Reiki is Universele levensenergie. Het is een mooie eenvoudige en liefdevolle manier om je bewust te maken en te helen, zowel op lichamelijk als op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau, door middel van het doorgeven van energie.  Reiki gaat uit van ons zelfhelend vermogen. Ook kan je dit doorgeven naar een ander die dit ook wil ontvangen. Reiki is daarmee iets alledaags.

We gebruiken het allemaal! Elk kind dat valt en zijn knie schaaft, wil dat zijn ouder haar of zijn hand op de schaafwond legt of er een kusje op geeft. Deze menselijke aanraking is niets anders dan het overdragen van warmte, rust, genezende kracht, zorgzaamheid en liefde. Kortom, je geeft onbewust Reiki door.

De Japanner Mikao Usui (1865-1926) is de grondlegger van wat hijzelf "Usui Reiki Ryoho" noemde. "Ryoho" is Japans voor 'therapie' of 'remedie'. Hij ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een spirituele weg naar geluk, harmonie en verlichting. Het is een pad van zelfontwikkeling, zelfontdekking en van het opruimen van problemen en blokkades.

 

Reiki behandelingen werken diep ontspannend  en zijn een moment voor jezelf.

Reiki is niet schadelijk of gevaarlijk voor je gezondheid

Reiki is er voor jong en oud. Reiki kun je nog altijd het beste ervaren door het zelf mee te maken en te ondervinden. 

 

Tijdens mijn reiki opleidingen heb ik verschillende initiaties, Reiki inwijdingen, ontvangen. Door deze inwijdingen is de geleidende kracht van mijn handen toegenomen en dat maakt dat ik tijdens het Reiki geven meer kan dan wat ieder mens al van nature kan: je hand ergens opleggen om te verzachten. Een korte aanraking met ‘reiki-handen’ heeft meer effect dan een ‘gewone’ aanraking.


Wanneer kun je Reiki gebruiken?

Reiki kan worden ingezet ter verlichting van:

  • Stress (bijvoorbeeld vanwege het werk, thuis, examens, opleiding).
  • Fysieke klachten, zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, buikpijn, nek-en rugklachten, vermoeidheid.
  • Mentale klachten, zoals bijvoorbeeld depressie, burn-out, slapeloosheid, verdriet, angst, gebrek aan zelfvertrouwen, rouw, boosheid.

Reiki biedt je vele voordelen:

  • Stress verminderend
  • Goed voor de nachtrust
  • Pijn verlichtend
  • Boost je immuunsysteem
  • Geeft je meer focus en energie
  • Diepe ontspanning

Wat merk ik van Reiki?

Het verschilt per persoon hoe reiki wordt ervaren. Je zal zeker een diepe ontspanning ervaren. Sommige mensen merken direct effect, anderen pas na dagen. Soms lijkt het zelfs alsof het je op dat moment niets merkt, maar ga er maar vanuit dat Reiki altijd zijn werk doet. Dat is juist het mooie van werken met deze energie.

Elke behandeling kan anders worden ervaren. De een voelt de energie als warmte of als (spier)trillingen, en de ander voelt juist mijn handen koud worden. Reiki werkt tevens nooit alleen op de symptomen. Bij elke behandeling wordt het lichaam en geest samen behandeld, dat betekent dat achterliggende oorzaken van het probleem vaak ook wordt aangepakt.

Reiki behandeling

Bij een Reiki behandeling lig je met makkelijk zittende kleding aan ontspannen op de massagetafel. Door mijn handen diverse minuten op (of vlak boven) diverse plekken van het lichaam te leggen stroomt de energie van mijn handen door jouw lichaam. Ik begin altijd met diverse posities op het hoofd. Daarna volgen overige posities. 

 

Hoe vaak behandelen?

Kom je zonder klacht, en wil je gewoon heerlijk ontspannen of heb je even rust nodig? Dan kunnen we eenmalig een afspraak plannen. 

Onderhoudsbehandelingen kunnen plaatsvinden 1x in de 4 of 6 weken.

Vanuit de opleiding heb ik geleerd dat gemiddeld genomen zijn er 6-7 behandelingen nodig om een klacht (mentaal of fysiek) op te kunnen lossen met Reiki. De eerste 3 behandelingen kunnen het beste op 3 aaneen gesloten dagen plaats vinden, en daarna wekelijks of als je dat beter past, 1x in de 2 of 3 weken.

Vanwege mijn beperkte openingstijden en werk op het laboratorium moeten deze behandelingen goed gepland worden.

Een volledige behandeling duurt 75 - 90 minuten. Een behandeling van een uur is ook mogelijk.

Reiki pas ik ook plaatselijk toe tijdens mijn massage behandelingen.


Mijn persoonlijke ervaring met Reiki

Tijdens mijn Reiki 1 opleiding heb ik geleerd mijzelf te behandelen.

Van nature ben ik sceptisch en nuchter. Maar de effecten van Reiki kan ik niet ontkennen.

Het doet écht wat met je!

Als ik bijvoorbeeld druk of emotioneel ben helpt het mij enorm om weer tot rust te komen en dingen weer helder te gaan zien.

Soms heb ik na een drukke dag moeite om in slaap te vallen. Mijzelf behandelen, en dan met name mijn hoofd, zorgt ervoor dat ik binnen 10 minuten in een heerlijk diepe slaap val. 

Alle indrukken van een dag en mijn emoties krijg ik meer in balans door mijn borst en buik te behandelen.

 

Tijdens mijn Reiki 2 opleiding heb ik iemand op afstand moeten behandelen. Ik ken deze persoon vanuit de massages die ik geef. Deze heeft vaak nek- en schouder klachten. Toch heb ik mij tijdens de behandeling op afstand op de onderrug en bil van die persoon geconcentreerd. Op dat moment niet wetende waarom. Tot ik na afloop telefonisch contact had om te vragen of die persoon iets van mijn behandeling gemerkt had. Toen bleek dat die de dag ervoor van de trap gevallen was op rug en bil! Tijdens de behandeling werd op die plek een aangenaam warme sensatie gevoeld en deze persoon kon daarna weer gemakkelijker bewegen.

Dit vertelt mij dat Reiki echt effectief is.

 

Twijfel jij nu nog of Reiki wat voor jou is?

Kom het ervaren!