Rug-, Nek-, Schouderspecialisatie

Gepubliceerd op 6 oktober 2018 om 16:08

Op 3 oktober heb ik de specialisatiecursus Rug-, Nek- Schoudermassage met goed gevolg afgerond. Hiermee kunt u bij Son terecht voor een gerichte massage bij (hoge) rugklachten of klachten aan armen, de nek of schoudergordel.

Klachten aan Arm nek schouder en rug kunnen het gevolg zijn van een duidelijk aanleiding, bijvoorbeeld spierpijn na het sporten. Deze gaan na enkele dagen vanzelf weer over. Langdurige klachten zijn onder te verdelen in specifieke (medisch aantoonbare oorzaak) en a-specifieke ( geen oorzaak) klachten.
Voor specifieke klachten wordt de term CANS gebruikt: Complaints of the Arm, Neck and Shoulder).
Er zijn vele risicofactoren waardoor deze klachten kunnen ontstaan zoals bijvoorbeeld irritatie van pees of spiergroep, zitten of staan in een onnatuurlijke houding, werkstress, werkdruk, iemands fysieke en mentale belastbaarheid.

Wanneer u last heeft van rug nek of schouderklachten waarvoor geen duidelijke oorzaak is aan te tonen is het belangrijk om in beweging te blijven en om oefeningen te doen.
Met het afronden van deze cursus ben ik in staat om u oefeningen mee te geven en om u een gerichte massage te geven gebaseerd op het behandelen van uw klachten*.

* Ik stel geen diagnoses, effect is afhankelijk van de klacht en de duur van de klacht.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.