Ontspanning Massage

Heerlijk ontspannen met een ontspanningsmassage!

Heb je de afgelopen tijd hard gewerkt?

Heb je veel verplichtingen gehad?

Zit je hoofd vol of protesteert je lichaam?

Dan ben je toe aan een moment voor jezelf: 

aan Me-Time!

 

Boek een uurtje massage, of langer, voor jezelf en kom even helemaal tot rust.

Rust in je hoofd, rust in je lichaam. Je laadt helemaal op.

 

Een ontspanningsmassage is een zachte en rustige variant van de sportmassage en zorgt ervoor dat spierspanningen worden losgelaten.

Het is een heerlijk, intense en volledige massage om je algemene welzijn te verbeteren.

Het ontspant spieren, maakt pezen, spieren en gewrichten soepeler, bevordert de bloedsomloop en stimuleert de afvoer van lymfevocht waardoor afvalstoffen sneller het lichaam verlaten.

Spanning gerelateerde klachten zoals hoofdpijn, rug-nek-schouder klachten en slecht slapen kunnen door massage verlicht worden. Ook reumatische klachten kunnen door een massage voor een betere ontspanning en doorbloeding van de spieren verlicht worden.

Veel van mijn cliënten reserveren een combinatie massage: Eerst een deel klachtbehandeling, daarna een ontspanningsmassage.

Moon point gezichtsmassage

De Moon point gezichtsmassage is een zachte Yin massage uit de Kundalini Yoga traditie. Er zijn 11 Moon points waarvan 6 van de 11 Moon points zich in het gezicht en op de schedel bevinden. De theorie: Elk van deze 11 punten is tijdens de 28 daagse cyclus van de vrouw ca 2,5 dag actief. Door deze punten te activeren raak je verbonden met je lichaam, ontspant je zenuwstelsel en breng je je hormoonstelsel in balans.

Met een herhaalde beweging wordt elk punt een aantal minuten met zachte druk gemasseerd.  In een half uurtje bereik je een diepe rust en ontspanning. De massage is niet alleen voor vrouwen, ook voor mannen is deze massage zeer ontspannend.

De massage is bijvoorbeeld goed te combineren met een rug-nek-schouder massage.


Zwangerschap Massage


Gefeliciteerd met je zwangerschap! Een mooie periode maar ook een periode waarin er in relatief korte tijd veel verandert in je lichaam. Je lichaam wordt zwaar belast en kan daarom wel wat 'me-time' gebruiken.  Hormonen veranderen je spieren en gewrichten waardoor alles losser en soepeler wordt om ruimte te maken voor je kind en je voor te bereiden op de bevalling. Al deze veranderingen maken je sneller moe en er kunnen klachten ontstaan als pijn in de nek, schouders en (lage) rug, vocht vasthouden, bekkenklachten, obstipatie, kramp in de kuiten en bijvoorbeeld slapeloosheid. Deze kwalen veroorzaken stress in het lichaam en hormonale veranderingen kunnen soms emotionele gevolgen hebben.

Een zwangerschapsmassage is een milde massage met lichte aanrakingen en het helpt je te ontspannen en je lichamelijke klachten te verminderen. Tijdens een zwangerschapsmassage komt je hoofd even helemaal tot rust. Je spieren worden losser en soepeler en je ademhaling wordt dieper. Je lichaam kan zich herstellen. Een zwangerschapsmassage zorgt ervoor dat je je op een positieve manier op je lichaam concentreert, een weldaad voor jou én je ongeboren kindje. Je beleeft je zwangerschap bewuster en intenser.

Zo lang het comfortabel voelt kan de massage in buikligging. Als je buik groter wordt masseer ik je in rugligging en in zijligging met ondersteuning van een voedingskussen zodat je heerlijk comfortabel en met voldoende ondersteuning ligt.

Omdat tijdens deze massage géén dieptemassage wordt toegepast en NOOIT drukpunten worden behandeld kan deze al vanaf het prille begin van je zwangerschap worden gedaan. 

Vóór elk bezoek zal ik je een anamnese afnemen om na te gaan of masseren verstandig is. Als er wijzigingen zijn in je gezondheid, hoe klein dan ook,  moet je deze vóór de massage altijd aan mij doorgeven. Kijk hiervoor ook bij de contra-indicaties.

Desgewenst kan je partner een keer meekomen zodat hij enkele zachte strijkingen kan leren waarmee hij bijvoorbeeld thuis jouw rug kan laten ontspannen.