Lomi Lomi temple style Massage

Achtergrond:

Lomi Lomi Temple Style Massage, afkomstig uit de oude Hawaiiaanse tradities, is een diepgaande en holistische massagetechniek die veel meer is dan alleen een fysieke behandeling. Deze massagevorm staat bekend om zijn unieke benadering, die niet alleen het lichaam, maar ook de geest en de ziel omvat.

Bij Lomi Lomi Temple Style Massage worden lange, vloeiende bewegingen gebruikt die golven en ritmes nabootsen, vergelijkbaar met de bewegingen van de oceaan. Deze bewegingen worden uitgevoerd met de handen, onderarmen en ellebogen, waardoor een diepe ontspanning en een gevoel van algeheel welzijn ontstaan.

Een van de bijzonderheden van Lomi Lomi Temple Style Massage is het spirituele aspect ervan. Het wordt beschouwd als een heilige en rituele ervaring, waarbij de masseur niet alleen fysieke spanningen losmaakt, maar ook energieblokkades op emotioneel en spiritueel niveau opheft. Hierbij wordt de nadruk gelegd op het herstellen van de balans tussen lichaam, geest en ziel, wat leidt tot diepgaande heling op meerdere niveaus.

Een ander opmerkelijk aspect van Lomi Lomi Massage is de omhullende en liefdevolle benadering. De masseur werkt met respect, mededogen en aloha (liefde) om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren voor de ontvanger. Deze zorgzame aanpak zorgt ervoor dat de ontvanger zich volledig kan overgeven aan de massage, waardoor diepe ontspanning en genezing mogelijk worden.

Lomi Lomi Massage wordt vaak gezien als een transformerende ervaring die verder gaat dan alleen een fysieke behandeling. Het kan emoties losmaken, oude trauma's helpen verwerken en de ontvanger in contact brengen met zijn of haar diepere zelf. Als gevolg hiervan wordt Lomi Lomi vaak beschouwd als een reis van zelfontdekking en spirituele groei.

Of je nu op zoek bent naar ontspanning, heling of spirituele verlichting, Lomi Lomi Massage biedt een unieke en transformerende ervaring die je diep zal raken en inspireren. Laat jezelf onderdompelen in de helende golven van Lomi Lomi en ervaar de transformatieve kracht van deze eeuwenoude Hawaiiaanse traditie.

Hoe en wat:

De massage wordt gegeven op de verwarmde massagetafel waarbij de ruimte tot 25 graden is verwarmd.

Bij voorkeur ontvang je deze massage zonder kleding, je intieme delen worden afgedekt met een sarong. Het bovenlichaam wordt niet bedekt. Door onderkleding aan te houden wordt er verhinderd om bepaalde gebieden te masseren en het ontzegt jou wat misschien het aangenaamste is van de gehele massage, namelijk de continue flow bij het masseren en het gevoel van volledige ontspanning. Mocht je je daarbij écht ongemakkelijk voelen draag dan bijvoorbeeld een string waardoor het mogelijk is het lichaam met lange strijkbewegingen van onder tot boven te masseren. Of kom eerst eens voor een gewone ontspanningsmassage zodat je kunt wennen aan mij en aan het gemasseerd worden. Deze massage is minder geschikt voor mensen met sterke lichaamsbeharing.

Bij een Lomi Lomi massage wordt er veel olie gebruikt. Na afloop wordt je lichaam afgenomen met warm water, maar houdt rekening met de kleding die je aan hebt en trek geen nieuwe kleding aan.  Sieraden, brillen mogen af en haarelastiekjes mogen uit. Neem na de massage de tijd om in de ontspanning te blijven en plan geen drukke werkzaamheden. Drink ook voldoende water.

Gun jezelf een totale ontspanning en geef jezelf de tijd om een gehele Lomi Lomi massage te ondergaan. Deze duurt ca. 1.5 - 2 uur, met afnemen en de tijd die nodig is om een beetje bij te komen met een glaasje water heb je ongeveer 2 - 2.5 uur nodig.

Is dat te lang of te prijzig, dan kun je ook kiezen voor alleen massage van de achterkant, dat kan in 1 uur, maar eerlijk...ik zou je liever aanraden verder te sparen en te gaan voor complete ontspanning dan te besparen op tijd. Je hoeft bij deze massage geen badlakens mee te nemen.

 

Enkele reacties:

  • "Ik laat mij niet snel masseren, maar deze massage werkt echt ontspannend."
  • "Wat fijn die continue doorgaande aanraking en beweging. Het tegelijkertijd onder de het lichaam doorgaan en over het lichaam heen gaan voelde heel koesterend, ik voelde mij écht aangeraakt. Het afnemen met warm water naderhand vond ik heel bijzonder en een mooie afsluiting."
  • "Heel bijzonder om van onder tot boven in 1 beweging gemasseerd te worden, dit voelt heel fijn ontspannend."
  • "Ik heb nog lang nagenoten van de massage."

 

Alohá.