Lomi Lomi temple style Massage

Achtergrond:

Lomi Lomi is een massagetechniek, een helingsritueel, ontstaan uit de prachtige traditie en cultuur van de Hawaïaanse eilanden en werd binnen families doorgegeven van generatie op generatie. Het woord Lomi Lomi betekent ook massage, maar is meer dan een gewone massage. Het betekent drukken, kneden, wrijven, maar ook 'met fluwelen pootjes van een tevreden kat aanraken' of 'liefdevolle handen'. Het woord is verdubbeld, omdat de betekenis dan nog enkele malen sterker wordt. De Temple Style, met zijn kenmerkende vloeiende doorgaande strijkingen is hier het meest bekend.

 

Wat is Lomi Lomi en hoe werkt het:

Het is niet zo eenvoudig om uit te leggen wat Lomi Lomi voor massage is, deze is geheel anders dan de massages die wij hier kennen. Bij de klassieke massage wordt er naar spieren of ledematen afzonderlijk gekeken en wordt er vooral met de handen gewerkt. Bij een Lomi Lomi massage wordt er naar de gehele mens gekeken en wordt er vooral met de zachte kant van de onderarmen met lange vloeiende strijkbewegingen intuïtief over het lichaam 'genavigeerd'. 

De massage is als het ware een dansritueel dat uitgevoerd wordt over het gehele lichaam, en weerspiegelt daarmee de ritmes en bewegingen van de natuur;  de ritmische beweging van kabbelend water, sprankelende watervallen en krachtige oceaangolven.

De constante flow van liefdevolle vloeiende bewegingen onder je lichaam door, en over je lichaam heen helpen je om fysieke, mentale en emotionele spanningen los te laten. Hierdoor kan de natuurlijke energie in je lichaam weer vrij stromen. Je lichaam voelt zich gekoesterd en geborgen, wordt rustig en komt in haar eigen natuurlijke ritme. 

 

Lomi Lomi gaat ervan uit dat lichaam en geest één is, meer een holistische kijk op een massage. Zo zal bij een algehele Lomi massage ook altijd de buik gemasseerd worden, daar waar - volgens de Hawaiianen - de ziel woont.

Bij deze massage gaat het vooral om loslaten, uit je hoofd en ín je gevoel komen. Loslaten op mentaal en emotioneel gebied. Opnieuw verbinden met jezelf, je eigen fysieke, emotionele en spirituele welzijn. Het helpt je om vastgezette spanningen en blokkades los te laten en je energie weer door het gehele lichaam te laten stromen. Je vitaliteit wordt hersteld en je gezondheid gestimuleerd. Je komt in contact met wie je in wezen bent.

Hoe en wat:

Lomi Lomi massages zijn bijzondere massages waarbij de sfeer ontspannen en het hart open moet zijn. De massage wordt gegeven op de verwarmde massagetafel waarbij de ruimte tot 25 á 26 graden is verwarmd.

Bij voorkeur ontvang je deze massage zonder kleding, je intieme delen worden afgedekt met een sarong. Door onderkleding aan te houden wordt er verhinderd om bepaalde gebieden te masseren en het ontzegt jou wat misschien het aangenaamste is van de gehele massage, namelijk de continue flow bij het masseren en het gevoel van volledige ontspanning. Het bovenlichaam wordt niet bedekt. Mocht je je daarbij écht ongemakkelijk voelen draag dan bijvoorbeeld een string waardoor het mogelijk is het lichaam met lange strijkbewegingen van onder tot boven te masseren. Of kom eerst eens voor een gewone ontspanningsmassage zodat je kunt wennen aan mij en aan het gemasseerd worden. Deze massage is minder geschikt voor mensen met sterke lichaamsbeharing.

Bij een Lomi Lomi massage wordt er veel olie gebruikt. Na afloop wordt je lichaam afgenomen met warm water, maar houdt rekening met de kleding die je aan hebt en trek geen nieuwe kleding aan.  Sieraden, brillen mogen af en haarelastiekjes mogen uit. Neem na de massage de tijd om in de ontspanning te blijven en plan geen drukke werkzaamheden. Drink ook voldoende water.

Gun jezelf een totale ontspanning en geef jezelf de tijd om een gehele Lomi Lomi massage te ondergaan. Deze duurt ca. 1.5 - 2 uur, met afnemen en de tijd die nodig is om een beetje bij te komen met een glaasje water heb je ongeveer 2 - 2.5 uur nodig.

Is dat te lang of te prijzig, dan kun je ook kiezen voor alleen massage van de achterkant, dat kan in 1 uur, maar eerlijk...ik zou je liever aanraden verder te sparen en te gaan voor complete ontspanning dan te besparen op tijd. Je hoeft bij deze massage geen badlakens mee te nemen.

Enkele reacties:

  • "Ik laat mij niet snel masseren, maar deze massage werkt echt ontspannend."
  • "Wat fijn die continue doorgaande aanraking en beweging. Het tegelijkertijd onder de het lichaam doorgaan en over het lichaam heen gaan voelde heel koesterend, ik voelde mij écht aangeraakt. Het afnemen met warm water naderhand vond ik heel bijzonder en een mooie afsluiting."
  • "Heel bijzonder om van onder tot boven in 1 beweging gemasseerd te worden, dit voelt heel fijn ontspannend."
  • "Ik heb nog lang nagenoten van de massage."

 

Alohá.