Guasha

 

Guasha massage

Guasha betekent het schrapen van de huid en is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Bij de Guasha gezichtsmassage worden de Guasha technieken specifiek ingezet op het hoofd, gezicht, nek en decolleté om de huid op een natuurlijke manier stralend en jong te houden. Bij Guasha wordt de huid met een jade of rozenkwarts steen zachtjes behandeld. Er wordt over de huid gegleden met zachte strijkingen.

Een Guasha behandeling op het gezicht is behalve een verwennerij voor de huid door de zachte technieken ook zeer ontspannend. Het maakt dat je helemaal tot rust komt en je de gezichtsspieren ontspant. Het werkt ook dieper door: de doorbloeding en lymfe-circulatie van het gezicht te verbetert en de aanmaak van collageen en nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd. Het bindweefsel wordt steviger, het verbetert de doorbloeding, je krijgt een gezonde uitstraling en een gladde huid. Het kan bij regelmatig behandelen zelfs rimpels, wallen onder de ogen en fijne lijntjes verminderen!

Een Guasha behandeling op het hoofd werkt zeer ontspannend, helpt bij hoofdpijn en migraine, vermindert stress en  verbetert de concentratie.

De behandeling is echter niet alleen maar goed voor je hoofd. Omdat er zoveel drukpunt/acupunctuurpunten op het hoofd en gezicht zitten heeft een Guasha behandeling effect op het hele lichaam. Door gelijktijdige inwerking op de meridianen, drukpunten en reflexzones wordt het hele lichaam gestimuleerd.

Guasha massage kan toegepast worden op het gehele lichaam, ik integreer deze in de sportmassage en gebruik deze techniek vooral bij klachtbehandeling.

Een  gezichtsbehandeling kan los gereserveerd worden en duurt 45 minuten.

Deze behandeling is ook zelf aan te leren. Vraag naar de mogelijkheden.