Bamboe Massage

Een bamboemassage is een massage gegeven met bamboestokken van verschillende afmetingen, in combinatie met massage door armen en handen. Het gebruik van de bamboestokken maakt de massage niet alleen voor mij als masseur minder zwaar voor de handen. Voor de ontvanger werkt de natuurlijke energie door de unieke eigenschappen van bamboe diep door in je huid, fascia en spieren waardoor je in een diepe ontspanning komt.

 

De bamboemassage is bij ons een vrij een nieuwe vorm van massage en steeds meer te vinden in Nederland. Het is echter een massage met oeroude Chinese uitgangspunten en levensopvattingen en is gebaseerd op de 5 elementen hout, vuur, aarde, metaal en water. Volgens de Chinese levensopvattingen kunnen alle natuurlijke verschijnselen in deze vijf elementen worden ingedeeld. 

De bamboe massage is ontspannend, maar ook stimulerend als je energie en kracht nodig hebt. Het zal helpen om toxines (giftige stoffen) af te voeren en een slechte bloedsomloop te verbeteren, maar ook om krampen en Triggerpoints te verlichten. 
De massage werkt tegen vermoeidheid en stress en het lichaam is na de massage in een betere conditie. 

Door middel van bamboestaven worden de zenuwuiteinden in je huid en de oppervlakkige spieren geprikkeld. De bloedsomloop komt op gang, wat zorgt voor meer zuurstof en voedsel voor de cellen. Een natuurlijke ‘high’ is het resultaat. 
Bamboestaven worden gebruikt als hulpmiddelen om een volledige lichaamsmassage te geven, die als verlengstuk van handen, voorarmen en ellebogen worden gebruikt. Hierdoor kan er met deze massage dieper gewerkt worden en zal deze massage meer effect hebben.
Twee van de belangrijkste eigenschappen voor deze massage zijn Piezo- en Pyro-elektriciteit. Piezo-elektriciteit wordt geactiveerd door druk, Pyro-elektriciteit door warmte. Omdat er met behulp van de stokken dieper doorgedrongen kan worden in de weefsels, worden deze twee eigenschappen geactiveerd en verwarmd. 
De bamboe massage kan licht zijn of met veel druk, ritmisch of rustig. 

Bij bamboe massage wordt gebruik gemaakt van bamboestokken van verschillende afmetingen, lang en kort, dik en dun. Deze worden speciaal voor deze massage gemaakt om er op een unieke manier mee te kunnen werken.
Bamboe bevat kiezelzuur, wat hetzelfde element is dat kwarts tot kristal maakt en heeft dus dezelfde eigenschappen. Bamboe helpt in het overbrengen van energie en het stimuleert het zelfhelende proces in het lichaam. Bamboe is hard, recht, sterk, flexibel, licht en verdeelt gemakkelijk. Bij de massage worden de bamboestokken vaak verwarmd en gebruikt in combinatie met verschillende soorten massageolie, zodat het beter over het lichaam glijdt. Er wordt hierbij meestal gebruik gemaakt van essentiële oliën.  De massage heeft een diepe, ontspannende werking en is zeer effectief bij triggerpoints en verkrampte spieren.

De bamboemassage integreer ik in de sport- of ontspanningsmassage.
 

 

 

(Informatiebron massagekeuze.nl)