Sport Massage

Wat is een Sportmassage?

Een Sportmassage is erop gericht om vastzittende spieren los te maken, de doorbloeding van de huid, spieren of onderhuids bindweefsel te stimuleren en de afvalstoffen in je spieren sneller af te voeren. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam.

Je kunt bijvoorbeeld enkele dagen voor en / of na een flinke inspanning een sportmassage nemen. Sportmassages worden ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen. Als je al last hebt van een blessure, dan zorgt een sportmassage voor sneller herstel. Bij de massage zal de nadruk liggen op specifieke spieren.

Bij sportmassage horen ook inspectie- en functieonderzoeken, tapen & bandageren van spieren en gewrichten, EHBSO en waar nodig doorverwijzen naar een arts.

Een sportmassage is niet alleen bedoeld voor sporters. Het is vooral ook een aanrader voor niet sporters omdat deze een ontspannende werking op het gehele lichaam heeft. Ook als je geen sporter bent kan de sportmasseur je van dienst zijn, bijvoorbeeld bij een stijve nek, schouderklachten en/of een pijnlijke rug als mogelijk gevolg van een langdurige blootstelling aan overbelasting, verkeerde werkhouding en/of stress. Zo vloeit alle stress en spanning uit het lichaam weg. Een sportmassage is dus vooral geschikt voor mensen met langdurig opgehoopte spanning in lichaam en geest.

Ook bij een sportmassage is het belangrijk om na een behandeling voldoende water te drinken zodat de afvalstoffen kunnen worden afgevoerd en het lichaam gereinigd.

Op de website van www.vindeenmasseur.nl staat de volgende tekst:

Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Voor het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de prestatie die komen gaat. Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel. Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid je kunt voorbereiden op een volgende prestatie.

Ook als je geen sporter bent kan de sportmasseur je van dienst zijn bij een stijve nek, schouder, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning.