Lage Rugpijn massage

Lage rugpijn heet ook wel spit of lumbago. Patiënten met lage rugpijn hebben pijn onderin de rug. De pijn kan ook uitstralen naar de bil of het been. Vooral lang staan of zitten, maar ook bewegen, kan flink pijn doen. Lage rugpijn komt veel voor. Vier van de vijf mensen hebben wel eens last van hun rug. Sommigen krijgen het maar één keer, bij anderen komt het geregeld terug, maar dat betekent niet dat het dan ernstig is.

Waar rugpijn vandaan komt, is bij de meeste mensen lastig aan te geven. Zelfs bij erge pijn in uw rug is er meestal geen sprake van een ziekte of blijvende schade. Zeker is dat rugpijn bij de meeste mensen te maken heeft met de spieren, banden en gewrichten in de rug. Deze werken dan even niet zoals zou moeten. Ze zijn, simpel gezegd, ‘uit vorm’ of ‘uit balans’. Veel klachten zijn ook gerelateerd aan de spierspanning in de bilspieren. We bewegen simpel gezegd vaak veel te weinig en zitten te veel.

Rugpijn heeft een goede prognose, dat wil zeggen: de kans is groot dat de klachten verdwijnen.

Met de lage rugpijn massage kunnen we een steentje bijdragen aan het laten verdwijnen van de lage rugklachten.

Veel mensen hebben een vorm van lage rugpijn. Dit kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld stress, spanning of een onregelmatig leven. De specialisatie lage rugpijn massage is een zeer doeltreffende methode om mensen weer ontspanning te geven in de onderrug en eventueel daaruit voortvloeiende klachten te verminderen.