Voor wie is een massage geschikt?

Massage is voor iedereen. Het brengt de aandacht helemaal naar je lichaam. Er zijn genoeg redenen om jezelf even te verwennen met een heerlijke massage.

  • Ondersteuning bij Sport: tegen spierpijn en blessures is een massage zeer doeltreffend. Sporters vinden het prettig als ook de diepliggende spieren stevig gekneed en losgemaakt worden.  Ook niet sporters kunnen veel baat hebben bij een sportmassage. Zeker in het geval dat er specifieke klachten zijn.
  • Ontspanning: een massage werkt niet alleen ontspannend voor je lichaam, ook je gemoedstoestand wordt rustiger.
  • Energie - energiestromen worden gestimuleerd, waardoor spanningen losgelaten kunnen worden en het lichaam zich weer fit voelt.
  • Behandeling van klachten het bewegingsapparaat veroorzaakt door spierspanningen.
  • Afvoer van afvalstoffen - de bloedcirculatie en de lymfevaten worden geactiveerd, waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten. 
  • Contact - sommige mensen vinden het moeilijk om aangeraakt te worden. Door een massage kom je meer in contact met je lichaam. Daarbij voelt de warme aanraking na een tijdje zelfs veilig en vertrouwd.
  • Tijd voor jezelf - een keer ontspannen en jezelf verwennen is op zich al een goede reden. Bijvoorbeeld tijdens de zwangerschapsperiode of als je je depressief voelt, biedt een massage uitkomst. Massage verbetert de intelligentie, het zelfvertrouwen en de schoonheid.

Effecten van massage

Massage brengt lichaam en geest in balans. Laat je regelmatig masseren dan verhoogt dit  je weerstand, krijg je meer energie en soepele spieren. Stress, zorgen of vermoeidheid blijven vaak “vastzitten” in je lichaam. Of je nu klachten hebt of gewoon wilt ontspannen, een massage is een weldaad voor ieder mens.

Een goede massage helpt je spieren te ontspannen, voert je overtollige spanning  af waardoor je weer lekker in je vel zit en verbetert je bloedsomloop. Het aantal stresshormonen in je lichaam neemt af en opgehoopte afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Hierdoor neemt je weerstand toe en voel je je energieker.

Wat moet ik aan of uit tijdens een massage?

Het werkt voor mij als masseur het makkelijkste als je geheel ontkleed op de massagetafel plaats neemt. Ik vind het echter veel belangrijker dat je je bij mij op tafel op je gemak en veilig voelt. Daarom is het voor ieder persoonlijk wat je aan blijft houden. Als je jezelf niet prettig comfortabel voelt met bloot dan is het s prima om slip en/of BH aan te houden (m.b.t. de intuïtieve massages: zie de beschrijving aldaar). Als je comfortabel bent met bloot dan is dat ook prima. 

Tijdens alle sport- of ontspanning massages wordt je toegedekt met handdoeken en is alleen het op dat moment te behandelen lichaamsdeel ontbloot.

Nogmaals; jouw comfort gaat boven alles. Jij beslist wat je prettig vindt en aan wilt houden.

Ongetwijfeld ten overvloede: massage van de intieme delen met hoogtepunt als doel, horen niet tot mijn vakgebied.

Reiki

Bij een Reiki behandeling lig je gekleed op de massagetafel. Het is fijn als je comfortabele los zittende kleding draagt. Bij voorbeeld een joggingbroek.