Aangeboden Massages

Sportmassage

Wat is een Sportmassage?

Een Sportmassage is erop gericht om vastzittende spieren los te maken, de doorbloeding van de huid, spieren of onderhuids bindweefsel te stimuleren en de afvalstoffen in je spieren sneller af te voeren. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam.

Je kunt bijvoorbeeld enkele dagen voor, als enkele dagen na een flinke inspanning een sportmassage nemen. Sportmassages worden ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen. Als je al last hebt van een blessure, dan zorgt een sportmassage voor sneller herstel. Bij de massage zal de nadruk liggen op specifieke spieren.

Bij sportmassage horen ook inspectie- en functieonderzoeken, tapen & bandageren van spieren en gewrichten, EHBSO en waar nodig doorverwijzen naar een arts.

Een sportmassage is niet alleen bedoelt voor sporters. Het is vooral ook een aanrader voor niet sporters omdat deze een ontspannende werking op het gehele lichaam heeft. Ook als je geen sporter bent kan de sportmasseur je van dienst zijn bij een bijvoorbeeld een stijve nek, schouderklachten, een pijnlijke rug.  Dit kan bijvoorbeeld door een langdurige blootstelling aan overbelasting, verkeerde werkhouding of stress komen. Zo vloeit alle stress en spanning uit het lichaam weg. Een sportmassage is dus vooral geschikt voor mensen met langdurig opgehoopte spanning in lichaam en geest.

Ook bij een sportmassage is het belangrijk om na een behandeling voldoende water te drinken zodat de afvalstoffen afgevoerd kunnen worden en het lichaam gereinigd.

Op de website van www.vindeenmasseur.nl staat de volgende tekst:

Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Voor het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de prestatie die komen gaat. Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel. Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid je kunt voorbereiden op een volgende prestatie.

Ook als je geen sporter bent kan de sportmasseur je van dienst zijn bij een stijve nek, schouder, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning

Ontspanningsmassage

Een andere benaming voor Wellnessmassage is 'Ontspanningsmassage'. De benaming klopt dan niet helemaal omdat onder Wellness meer soorten massages vallen.  Een Wellnessmassage is gericht op de ontspanning van lichaam en geest. Een heerlijke intense, volledige massage om je algemene welzijn te verbeteren.

Een ontspanningsmassage zorgt ervoor dat spierspanningen worden losgelaten. Het ontspant spieren, maakt pezen, spieren en gewrichten soepeler, bevordert de bloedsomloop en stimuleert de afvoer van lymfevocht waardoor afvalstoffen sneller het lichaam verlaten. Daarom is het belangrijk om na een massage voldoende water te drinken.

Spanning gerelateerde klachten zoals hoofdpijn, rug-nek-schouder klachten, slecht slapen kunnen door massage verlicht worden. Ook reumatische klachten kunnen door betere ontspanning en doorbloeding van de spieren middels een massage verlicht worden.

Bamboe Massage

Een Bamboe massage is een massage gegeven met verschillende afmetingen bamboe stokken in combinatie met massage door armen en handen. Door de unieke eigenschappen van bamboe,  het opwekken van Piëzo- (druk) en Pyro- (warmte) elektriciteit ontstaat een diepe werking op huid,  fascia en spieren. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en er komt meer zuurstof en voedsel in de cellen terecht.

De massage heeft een diepe ontspannende werking en is zeer effectief bij triggerpoints en verkrampte spieren.

De bamboe stokken kunnen tijdens een 'gewone' massage toegepast worden als onderdeel van de sportmassage of ontspanningsmassage.

Daarnaast is het mogelijk om een volledige ontspannings - bamboe - massage te ontvangen. 

In een uur zal alleen de achterzijde gemasseerd worden. Wilt u een volledige bamboemassage, - voor- én achterkant - dan duurt de massage 1,5 uur.

Hete olie Massage

Heb je geen klachten maar wil je gewoon eens helemaal ontspannen en je gekoesterd voelen? Kies dan eens voor een hete olie massage. 

Dit is een een hele warme, zachte, ontspannende en liefdevolle holistische lichaamsmassage  met als doel om zowel lichamelijk als geestelijk tot rust te kunnen komen. Deze massage geeft een intense ontspanning, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld.

Het is een bijzondere massage waarbij het hele lichaam met een verwarmde olie wordt gemasseerd.  Door de warmte van de olie, wordt al de eerste ontspannenheid ervaren. Er wordt gemasseerd met de handen en onderarmen, geïnspireerd door technieken van de Lomi Lomi massage in lange banen over je lichaam. Je wordt gemasseerd met zuivere amandelolie of biologische kokosolie.

Deze massage wordt zonder kleding gegeven met indien gewenst alleen een kleine handdoek die verticaal op de billen of geslachtsdelen ligt, omdat het lichaam in één vloeiende beweging van boven naar onder wordt gemasseerd. De massage wordt gegeven op een verwarmde massagetafel.

Een Hete olie massage moet van te voren worden aangevraagd i.v.m. de benodigde voorbereidingen.

Zwangerschaps Massage

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Een mooie periode maar ook een periode dat er in relatief korte tijd veel veranderd in je lichaam. Je lichaam wordt zwaar belast en kan daarom wel wat 'me-time' gebruiken.  Hormonen veranderen je spieren en gewrichten waardoor alles losser en soepeler wordt om ruimte te maken voor je kind en je voor te bereiden op de bevalling. Al deze veranderingen maken je sneller moe en kunnen ook klachten veroorzaken zoals pijn in de nek, schouders en (lage) rug, vocht vasthouden, bekkenklachten, obstipatie, kramp in de kuiten en bijvoorbeeld slapeloosheid. Deze kwalen veroorzaken stress in het lichaam en hormonale veranderingen kunnen soms emotionele gevolgen hebben.

Een zwangerschapsmassage is een milde massage met lichte aanrakingen en helpt je te ontspannen en je lichamelijke klachten te verminderen. Tijdens een zwangerschapsmassage komt je hoofd even helemaal tot rust. Je spieren worden losser en soepeler en je ademhaling wordt dieper. Je lichaam kan zich herstellen. Een zwangerschapsmassage zorgt ervoor dat je je op een positieve manier op je lichaam concentreert, een weldaad voor jou én je ongeboren kindje. Je beleeft je zwangerschap bewuster en intenser.

Zo lang het comfortabel voelt kan de massage in buikligging. Als je buik groter wordt masseer ik je in rugligging en zijligging met ondersteuning van een voedingskussen zodat je heerlijk comfortabel en met voldoende ondersteuning ligt.

Omdat tijdens deze massage géén dieptemassage wordt toegepast en NOOIT drukpunten worden behandeld kan deze al vanaf het prille begin van je zwangerschap worden gedaan. 

Vóór elk bezoek zal ik je een anamnese afnemen om na te gaan of masseren verstandig is. Als er wijzigingen in je gezondheid zijn, hoe klein dan ook,  moet je deze dan ook altijd doorgeven aan mij vóór de massage. Kijk hiervoor ook bij de contra-indicaties.

Desgewenst kan je partner een keer meekomen zodat ook hij enkele zachte strijkingen kan leren om bijvoorbeeld thuis jouw rug te laten ontspannen.

Post Natale Massage

Ook na je zwangerschap is het belangrijk de tijd voor jezelf te nemen en te luisteren naar je lichaam. Gun jezelf een momentje van ontspanning in de eerste hectische maanden van het (nieuwe) ouderschap.

Een massage helpt je om sneller te herstellen na de bevalling en je spieren te ontspannen die extra gebruikt worden zoals de nek- en schouderspieren i.v.m. borstvoeding en het dragen van je baby. Het vermindert stemmingswisselingen, hoofdpijn en vermoeidheid.

Een massage is vanaf de 4e week na de bevalling mogelijk. Tenzij je een keizersnede hebt gehad; dan kun je na 6 weken een massage ontvangen.

Contra-indicaties

Een zwangerschap is een periode waarin er veel gebeurd met je lichaam en je wilt er alles aan doen om je kindje gezond ter wereld te brengen. Als één of meer van onderstaande indicaties van toepassing is, dan is het beter om niet te masseren:

Volledige contra indicaties:

  • bloedingen
  • eerdere miskramen / vroeggeboortes
  • hartklachten
  • te hoge of te lage bloeddruk, zeker i.c.m. vasthouden van vocht.
  • symfysiolysis en ernstige bekkeninstabiliteit zijn complicaties waarvoor je een arts moet raadplegen. Hier kán en mag ik niet behandelen.
  • HELPP-syndroom / pre-eclampsie
  • infecties / infectieziekten
  • verhoging of koorts
  • trombose
  • herstelperiode na operatie of ziekte

Triggerpoint therapie

Een triggerpoint is een  spierknoop, een heel makkelijk te irriteren en hevig pijnlijke plek in een strakke streng spierweefsel, die niet meer vanzelf kan ontspannen. De toevoer van zuurstof en voedingsstoffen blokkeert en afvalstoffen kunnen niet meer weg. De spier wordt korter en slechter doorbloed, de spierkracht neemt af. Er ontstaat een pijnlijk drukpunt. 

In de omgeving van het triggerpoint gaan andere spieren zich spannen om de taken over te nemen welke op hun beurt ook weer triggerpoints ontwikkelen en zo ontstaat er niet alleen rondom de spierknoop pijn, maar soms ook juist veel verder van het triggerpoint.

Zo kan bijvoorbeeld een triggerpoint in de nek leiden tot flinke hoofdpijn en een triggerpoint in de schouder tot klachten in de gehele arm.

Een triggerpoint kan variëren in grootte van een erwt tot  zelfs cm's in doorsnede. Ze komen overal in het lichaam voor.

Triggerpoints ontstaan onder invloed van vele factoren; stress, herhaalde beweging, te weinig beweging, verkeerde houding, overbelasting, etc etc. Zo is ook beeldschermwerk is een grote veroorzaker van triggerpoints.

Triggerpoint therapie is géén massage!

Maar is een doeltreffende methode bij klachtbehandeling. Er wordt samen met de cliënt gekeken naar de klacht en een bewegingsonderzoek wordt uitgevoerd.

Samen met de cliënt gaat de masseur op zoek naar de pijnlijke plek en daar wordt het triggerpoint / worden de triggerpoints opgespoord.

Tijdens de behandeling wordt er gesproken; de cliënt is degene die de masseur 'stuurt' naar de juist plek en die de feedback geeft.

Een triggerpoint behandeling is zeker niet pijnvrij, en kan zelfs ook behoorlijk pijnlijk zijn.

Door het triggerpoint te behandelen kan de spier zich langzaam weer ontspannen en herstellen waardoor de klachten zullen afnemen (mits er indien nodig ook aan de oorzaak gewerkt wordt).

Bij triggerpoint therapie zullen soms meerdere behandelingen nodig zijn binnen een korte periode. 

Guasha hoofd- en gezichtmassage

Guasha betekent het schrapen van de huid en is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Bij de Guasha gezichtsmassage worden de Guasha technieken specifiek ingezet op het hoofd, gezicht, nek en decolleté om de huid op een natuurlijke manier stralend en jong te houden. Bij Guasha wordt het hoofd en/ of gezicht met een jade of rozenkwarts steen zachtjes behandeld. Er wordt over de huid gegleden met zachte strijkingen.

Een Guasha behandeling op het gezicht is behalve een verwennerij voor de huid door de zachte technieken ook zeer ontspannend. Het maakt dat je helemaal tot rust komt en je de gezichtsspieren ontspant. Het werkt ook dieper door: De doorbloeding en lymfe-circulatie van het gezicht te verbetert en de aanmaak van collageen en nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd. Het bindweefsel wordt steviger. Het verbetert de doorbloeding en je krijgt een gezonde uitstraling en een gladde huid. Het kan bij regelmatig behandelen zelfs rimpels, wallen onder de ogen en fijne lijntjes verminderen!

Een Guasha behandeling op het hoofd werkt zeer ontspannend, helpt bij hoofdpijn en migraine, vermindert stress en  verbetert de concentratie.

De behandeling is echter niet alleen maar goed voor je hoofd. Omdat er zoveel drukpunt/acupunctuurpunten op het hoofd en gezicht zitten, heeft een behandeling een effect op het hele lichaam. Door gelijktijdige inwerking op de meridianen, drukpunten en reflexzones wordt het hele lichaam gestimuleerd.

Guasha massage kan toegepast worden op het gehele lichaam, ik behandel vooralsnog alleen hoofd en gezicht.

Een behandeling duurt 45 minuten.

Deze behandeling is ook zelf aan te leren. Vraag naar de mogelijkheden.

Intuïtieve Massage

Een intuïtieve massage is een Kashmirische massage,  Deep Space massage of  Tibetaanse massage en is een meditatieve, holistische, energetisch intuïtieve massage en bijzonder helend en ontspannend voor lichaam en geest.

Deze vorm van aanraken is een uitnodiging om helemaal in het nu aanwezig te zijn waarin je leert te voelen wat overgave is; om uit het “doen” te komen.  Je mag volop genieten zonder ook maar iets hoeven te doen en alles ervaren wat er door deze zeer liefdevolle aanraking ervaren wil worden. De massage wordt in principe zonder kleding gegeven (of met alleen een slip / string  aan) op een zachte futon op de grond.

Voordat je deze massage kunt ontvangen zal er altijd eerst een hete olie massage op de massagetafel gegeven worden en zullen we afstemmen of je intenties juist zijn. 

Een Intuïtieve massage duurt 1,5 a 2 uur en kost €150,00 

Deze massage wordt vrijwel altijd overdag gegeven en is niet op korte termijn te reserveren; deze wordt ruim van te voren ingepland.